8330 Sümeg,
Árpád u. 5.

Kedves Szülők!

Tekintettel a vészhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020.(III.11.) Korm. rendeletre, az általános iskolai beiratkzás folyamata a 2020/2021. tanítási évre vonatkozóan az emberi erőforrások minisztere 7/2020.(III.25.) EMMI határozata alapján történik.

 • Ha Önök sümegi, sümegprágai, zalagyömörői lakosok, s gyermeküket a Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskolába szeretnék beíratni, április 28-ig nincs különösebb teendőjük, hiszen hivatalból feltöltjük a KRÉTA rendszerbe a körzetes tanulók listáját.

Önöknek ezt követően sem kell jelentkezést benyújtani, csak május 15-ig megerősíteni, az automatikus felvételt a KRÉTA e-Ügyintézés moduljában. Ennek lépéséről április 28-án egyeztetünk Önökkel. (Az emeltszintű testnevelés és az etika/hit-és erkölcstan választás lehetőségének módjáról is.)

 • Ha Önök nem a fenti települések lakói, de gyermeküket a Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskolába szeretnék íratni, szintén április 28-tól május 15-ig tehetik meg a vészhelyzetre való tekintettel lehetőség szerint online módon. Ennek lépéseiről részletes tájékoztatást adunk április 28-ig.

Amennyiben az elektronikus úton történő beiratkozás az Önök számára nem megoldható, lehetőséget biztosítunk személyes ügyintézésre is.  A járványügyi helyzettel

összefüggésben fokozott óvintézkedésekkel kell számolni (15 percenkénti időbeosztás védőfelszerelésben: maszk, kesztyű). Kérem, ha ilyen igényük van, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy a  30/340-2007 telefonszámon április 28-ig szíveskedjenek tájékoztatni Bennünket, az időbeosztás végett!

A személyes beíratás tervezett időpontja: május 4-5. 8.00 órától 12.00 óráig, május 6. 16.00 órától 18.00 óráig.

 •  Ha Önök a sümegi iskola körzetében élnek, de másik iskolába szeretnék íratni gyermeküket, szintén április 28-tól lesz lehetőségük. Szíveskedjenek felvenni a kapcsolatot a választott iskola vezetőjével!
 • A kapcsolattartás gyorsításához tisztelettel kérem, hogy szíveskedjenek a gyermekük nevét és az Önök e-mail címét elküldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. levelezési címünkre! Ha jelenleg még nem rendelkeznek e-mail címmel, javasoljuk gmail-es cím létrehozását április 17-ig! Ezúton tudjuk elküldeni Önöknek gyermekük oktatási azonosítóját.

Az alábbi dokumentumokat – a jelenlegi helyzetre tekintettel – elegendő lesz a 2020/21-es tanév első napjaiban (szeptember első hetében) bemutatni:

 • a gyermek személyigazolványa, születési anyakönyvi kivonata
 • a gyermek TAJ kártyája
 • a gyermek lakcímkártyája

 

Az alábbi dokumentumokat egy tervezett augusztus végi találkozáson adjuk oda:

 • nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról
 • nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlásáról
 • Az indítandó osztályok száma május 21. után lesz biztos. Szándékaink szerint 3 első osztállyal szeretnénk dolgozni: 1.A , 1.B, 1.T (emelt szintű testnevelés)

Két osztály esetén 1.A és 1.T osztály lesz.

 • Május 25-én tájékoztatjuk Önöket, hogy kik tanítják a kicsiket, s javaslatot teszünk az osztályokba sorolásra.
 • Június 15-ig eljuttatjuk mindenkinek a taneszközlistát, a nyári teendők előkészítése végett.

A gyermekeknek szeretettel küldünk egy színezőt, iskolába hívogatóként!

Köszönjük megtisztelő bizalmukat!

Sümeg, 2020. április 7.

     Tisztelettel:

    Bebesi Józsefné
  intézményvezető